søndag 1. september 2013

Tre kurs på en helg

-PADI DYKKERKURS-

Vi har hatt en slitsom, men spennende og innholdsrik helg. 
Fredagen begynte med førstehjelp. Vi kjørte ut til Nesodden og forventet et vanlig førstehjelpskurs. Litt prating, litt undervisning og en del pusting og trykking på en dukke... Og det var dette vi begynte med, men så kom to dykkere inn i butikken etter et dykk. Han ene blødde kraftig fra munnen og deiset rett i bakken... og vi var i gang!
Dette var ikke et vanlig førstehjelpskurs, her fikk vi virkelig prøvd oss på "ordentlige" hendelser og redding. Med ordentlig sminke, slosskamper, beinsplinter, eksplosjon og masse blod. :) Spennende og utfordrende.

Dagen etter var det trening i vannet. Siden det er en stund siden sist vi dykket så ville instruktøren at vi skulle ta et øvedykk før kurset. Så vi var på plass allerede 9.30 lørdag og der var resten av kursdeltagerne også og ville henge seg på det samme dykket :) Greit å få trent litt før denne dagen. Absolutt en del å øve på. Først skulle vi kaste ut bøye til en sliten dykker, og dette er faktisk vanskeligere enn man skulle tro. Og vi fikk ikke gå videre før alle hadde truffet målet. Etterhvert var det også øving ute i vannet. Vi trente på å redde dykker med panikk, sliten dykker, tauing av dykker og søke etter dykker som var kommet bort. Hele fire timer var vi ute i vannet i strekk. Vi var ikke hjemme igjen før halv åtte om kvelden, og ganske slitne.

Opp til ny dag i dag. Nytt scenario med fire dykkere som fikk problemer og sank. Vi måtte løpe inn og få på oss dykkerutstyr og ut og prøve å finne dykkerne, redde dem, taue dem i land og starte førstehjelp.  Mens pappan til den ene dykkern fikk panikk, havnet i slosskamp og endte opp i vannet. Utfordrende, men greit å lære. Kan ikke si at vi gjorde alt riktig, men er ihvertfall litt bedre forberedt om det skulle skje en ordentlig ulykke.

Det var også en del lesing, her er Hans Øyvind i gang med eksamen:

I dag etter vi var ferdig med redningsdykket hadde vi litt ekstra tid og tok like godt et kurs til: Enriched Air Diver.

Så nå er vi sertifiserte som førstehjelpere, Rescue Divers og Enriched Air Divers.
Ja som jeg sa: en slitsom men spennende helg :)

Ingen kommentarer: