fredag 18. august 2017

Foto og amming

Vi hadde besøk av fotograf for å ta nyfødtbilder av Lovise. Det var veldig koselig. Guro var her i tre timer og tok masse fine bilder. Anbefaler henne om du trenger fotograf til nyfødt eller bryllup. Se hjemmesiden hennes her.

Et av bildene vi fikk er her, vet det er et veldig typisk nyfødtbilde, men så er det jo utrolig nusselig også da :)

Behind the scene:

Ellers har dagene gått med til mating av baby. Vi har slitt en del med amming helt fra starten av. Hun tok ikke ordentlig tak på sykehuset, så for å få lov til å reise hjem måtte vi love å kjøpe pumpe for å mate henne. Vi begynte først med å tømme melken inn i henne med en kopp... dette er ikke veldig effektivt og det blir mye søl. Vi fikk etterhvert tips om å bruke sprøyte, og ha fingeren i munnen hennes, så hun kan øve på å suge... Dette virket bedre.
Men til sammen er det gått mye tid på matingen, først prøver vi vanlig metode fra puppen, hun får ikke ordentlig tak... vi prøvde med skjold på brystet, da fikk hun tak, men det gjorde veldig vondt og jeg begynte etterhvert å blø en del. Så dette virket heller ikke særlig bra. Så det ble mest pumping og sprøyte... 

Men så, dagen før vi skulle til ammeveileder, tok hun plutselig ordentlig tak i den ene puppen! Yey, veldig flink jente. Ammeveileder var veldig fornøyd med oss, og sa vi gjorde alt riktig. Og etter et par dager til, så løsnet det på den andre også. Veldig deilig. (Selv om å amme ikke er veldig deilig i starten med såre brystvorter, men såååå lettet over å få det på plass!!) Pumpen er nå pakket vekk i skapet og håper jeg slipper å se den på en stund!

Ingen kommentarer: