tirsdag 31. desember 2019

En oppsummering av 2019

Julehilsen fra oss :)

Året 2019, hva skal jeg si. Det er vel egentlig et av de verste årene i mitt liv, selv om det også har skjedd mye fint og spennende. Vi kan jo komme med en liten oppsummering for de som gidder å lese J

I starten av 2019 kjøpte vi oss et hus – litt plutselig og uplanlagt. J
Vi har alltid drømt litt om å bo oppi Solemskogen. Det er en herlig bygd midt i byen, men også i marka med skogen rett utenfor døra. 

Litt spente og litt gale la vi inn bud og plutselig var vi huseiere. Et skikkelig oppussingsobjekt J

Og så begynte stresset!
Selge leilighet er ikke bare bare. Vi måtte velge megler, vi måtte rydde for å ta fine bilder og vi måtte rydde og vaske MYE til visningene. Det nye nå er at man kan sitte på en kafe (eller hvor som helts egentlig) og følge med på en app på hvor mange som skriver seg ned på visningen. Det er KJEMPE spennende og KJEMPE stressende J Men vi var heldige og fikk mange interesserte og solgte faktisk over takst. Noe som også ga mer penger i kassen til oppussing av huset. Ja for mens vi stresser med å selge bolig, så stresser vi også med å få på plass noe som kan pusse opp den andre, gjerne noen som kan begynne allerede den dagen vi overtar. Noe som ikke er lett når man ikke får tatt en ordentlig befaring av huset siden man ikke bor der enda... 

Men 10.mai får vi huset og begynner oppussingen der. Spennende å følge med på utviklingen. Nede er stort sett alt borte og bare ytterskallet igjen. Vi totalrenoverer første etasje, nytt bad som også utvides, flytter kjøkkenet for å lage soverom til Lovise, lager walk in closet (veldig viktig) og koser oss egentlig med å finne frem maling, fliser, gulv og alt som skal til. Selv om det er flere detaljer enn jeg visste om, jeg bestilte dører og det er jo mye å velge mellom bare i selve døren, men når man har valgt hvor mange ruter den skal ha så får man spørsmål om hvilket håndtak man vil ha... HVA... kommer ikke håndtaket automatisk med døren..?!?! Neida, man har tusen valg til J

Noe annet spennende som skjedde i mai var at jeg (Silje) opplevede ID-tyveri. Noen har tatt mitt personnummer og kjøpt mobil og abonnement hos telenor. Dette ble heldigvis oppdaget fort og stoppet, men jeg måtte da stenge for kredittvurdering på meg. Noe som er veldig upraktisk midt oppi flytting og alt som skal bestilles der. Man føler seg ikke spesielt høy i hatten når flyttebyrået ringer tilbake etter bestilling og bare: «eh... vi får ikke gjort kredittvurdering på deg...». Og det gav seg dessverre ikke der, rett før vi skal flytte fra leiligheten, midt oppi den siste dagen med pakking så får vi plutselig masse regninger på betydelige summer, på klær som er kjøpt på nett... IKKE kjøp jeg har gjort i hvert fall. Så midt oppi stresset med flytting ble vi sittende på politistasjonen på Grønland for å anmelde ID tyveriet. 

Vi kom oss heldigvis ut av leiligheten i tide, vi flyttet ut 1.juli og skulle få huset 19.aug, så syv uker på loffen var planen i sommer. Vi begynte loffen med noen herlige dager på Son spa hotell, noe som var helt perfekt for slitne, småsyke kropper. Så ble det en turné mellom foreldre, leirer og hytter som familien eier, for å spare litt penger i oppussingsprosjektet. Sommeren var egentlig ganske fin den J

Så kom høsten og jeg skal ALDRI kjøpe hus igjen, tror jeg. Det har bare vært stress oppå stress siden vi flyttet inn. Kan jo komme med en liten liste:

-       Badet: forsinket, måtte klare oss tre uker uten det
-       Kjøkkenet: manglende dører, feil vask, og feil plassering på flere håndtak. 
-       Gangen: panel ble ikke oljet før den ble satt opp, så nå på vinteren får vi frem lyse striper mellom bordene. 
-       Walk in closet: feil skuffer, feil satt opp, måtte byttes og endres flere ganger
-       Stinkende septiktank
-       Og selvfølgelig gikk prisen opp en del i forhold til hva som var planlagt. 

Og dumme meg klarte å si noe så bra som at stua er den eneste vi ikke har hatt problemer i. Haha! Så forsvant varmen i gulvet i stua... Elektriker finner ikke ut problemet, vi måler her og der, åpner til og med veggen igjen for å finne ut av det. Mens vi holder på med dette, en regnfull dag i høst, så forsvinner strømmen... jaha... hvorfor det kan du jo spørre... Joda, da drypper det plutselig vann inn i en av spottene i taket i stua. Og hva finner vi over den spotten? Spikerhull i taket. (Taket som etter salgsdokumentene skulle være nytt i 2013 og 2015 på hver sin del av huset). Arbeidet med å finne problemet i gulvet fortsetter også, og nå som lekkasje er en mulighet må fuktigheten i gulvet måles. Heldigvis er det ikke fukt, og det fortsetter med at elektriker skylder på han som la gulvet og omvendt. Det ender med at gulvet må opp igjen og det viser seg at to elementer ligger oppå hverandre og kortslutter hverandre. -Noe som fortsatt ikke fører til enighet mellom gulvlegger og elektriker... så litt krangel må til før vi får gulvet på plass igjen. Nå er det blitt oktober, og høstregnet har satt inn for fult. Og når vi endelig har begynt å senke skuldrene og flytte ordentlig inn i huset, SÅ lekker det inn igjen, denne gangen rundt pipa. Dette går ut over begge takene, så litt inn oppe i andre etg og litt inn i stua. Vi pakker inn taket igjen og jobber med å finne noen som har tid til å fikse taket snarest. Vi får en avtale i januar. Men så lekker det inn igjen og vi tilkaller de som skal bytte tak og de velger å prioritere oss og begynner nå i desember med å bytte tak. Det første taket har heldigvis ingen overraskelser og prisen blir som avtalt. Vi blir enige om å tette rundt pipa, og åpne taket 2 meter ut fra pipa på det andre taket for å se hvordan det står til... der stod det ikke til for å si det sånn. Råte og fukt overalt og hele taket må bort. Prisen ble ikke bare doblet for å si det sånn.... Nå er taket nesten på plass, bare noen småting som venter. 
(Vi er i sak mot selger pga dette, da taket skulle være nytt 2013/2015, noe det tydeligvis ikke var).

Dette er vel egentlig det som har tatt all tid og krefter dette året. 
Vi er ganske på plass i det nye huset, men ikke helt sikre på om dette var lurt enda. Området er flott, men huset er dritt, så vi får egentlig bare se hvordan dette går videre. 

Den store gleden i livet er lille søte Lovise, som vokser og blir større for hver dag. Hun er en liten pratejente som tyter i ett i alle våkne timer. Hun er fortsatt verden beste og har taklet alt dette veldig fint. Hun elsker det nye rommet sitt og viser det stolt frem til alle som er innom. Hun vet jo ikke så mye om våre problemer, så hun er et lykkelig lite troll. 

Så vi velger bare å glede oss over at 2019 er over og krysser fingre for et bedre 2020 J

GODT NYTT ÅR!!

Ingen kommentarer: