torsdag 26. august 2010

Tanker om Kina / Thinking about China

NO 6: World Expo - Shanghai

Det første jeg tenker på etter ha vært på World Expo i Shanghai er laaaaaange køer, vi kunne stå (sitte) i over en time for å komme inn til noen av landene og se hva de presanterte. Noen, som Kina og USA, hadde enda lengre køer, men det gadd vi ikke.
For de som ikke vet hva World Expo er så er det en verdensutstilling, denne er omtrent hvert tredje år og har vært det siden 60-tallet (tror jeg). Her stiller alle land (i hvertfall de fleste) ut noe fra sitt eget land, og vi kunne komme og se. Hver dag var det 500 000 mennesker innom World Expo i Shanghai.
Her er Kinas paviliong, selve symbolet på World Expo:
Sør-Amerika sin paviliong. Denne måtte vi jo selvsagt innom. Dette var den eneste paviliongen som så halvferdig ut fra utsiden, men det er vel egentlig ganske typisk Sør-Amerika... :)
Da vi var i Ecuador fikk vi snakket litt spansk, noe som gjor at vi i løpet av denne turen til Kina har vi fått snakket engelsk, norsk, kinesisk, tysk og spansk... gøy! Jeg kjøpte en veske:
Norges paviliong, ganske grei. Masse bilder og filmer med vann og snø. Så hadde de også en fiskerestaurant, men den var veldig dyr.... men det er jo typisk norsk også :)
Siden det var mange og lange køer så kjøpte vi oss slike små og søte stoler til å sitte på i køene:
Danmark hadde sendt den lille havfruen på kinabesøk :)
En laaang og varm dag, godt vi fikk tak i is:
Logoen for World Expo Shanghai, denne fantes over alt i byen og og annenhver person vi møtte gikk og bar på en slik bamse (litt mindre vel og merke...)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Silje og Hans,

Jeg kom over bloggen din i min jakt på kule par. Jeg er nemmelig i en castinprosess der jeg leter etter par til et nytt humorprogram som skal gå på TV Norge. Jeg leter etter helt normale, stabile par med uvorstemmelser som folk flest. Par som diskuterer og er uenige grunnet mannen/konas prioreringer på bruk av fritid for eksempel. Håper du kan ta deg tid til og skumme gjennom mailen, kanskje er du/dere den jeg er på jakt etter, eller kanskje du kjenner noen som kunne egne seg.

Generellt om konseptet:

Feelgood Scene, Film og TV er i gang med et nytt TV-program, som skal ta seg av samlivets små hverdagslige diskusjoner. Vi søker dermed par mellom ca 20 og 60 år i alle fasonger og legninger.
Hovedkriteriet er at dere bør være et stabilt par, men at dere som kjærester flest har noen uoverensstemmelser som dere ønsker å få avgjort en gang for alle. I dette programmet kan dere få lagt frem saken for et kjendispanel, som diskuterer seg frem til hvem de mener har mest rett. Deretter gir de medhold til den ene eller andre parten.

Som par må dere være genuint glad i og trygge på hverandre. "Konfliktene" bør være relativt ufarlige, gjerne morsomme, og ikke gå på forholdet løs, da dette er et uhøytidelig og humoristisk program. Partene må kunne redegjøre for hver sin side av saken, og argumentere godt for å forsvare sitt standpunkt. Her snakker vi om kona som føler seg mindre prioritert enn sin svigermor, uenigheter i oppdragelsen av hundene, samboerparet som ikke blir enige om hvor i landet de skal bo eller ender spillkvelden alltid med krangling om regler eller hvem som er vinner.

Dersom dere kjenner til par som kunne egnet seg, eller om dette vekket deres interesse til og delta, er det bare og sende meg en mail, så tar jeg kontakt for en uforpliktende prat.

Ha en fortsatt fin dag og lykke til med videre blogging.

Vennlig hilsen

---------------------------------

Christine Sand
Casting, Feelgood Scene, Film og Tv
christine@feelgoodmail.no

Anonym sa...

Hey guys!

Are you in China backpacking? Looks fun!
Miss both of you!
Allison and Andrew

Silje+Hans sa...

Hi
We went to China for a month this summer to work as english teachers and travel around the contry :) it was greate!
We miss you to, and it is fun to read your blog, very impressed about the half maraton!!!

We were actually just thinking about you, we are planning to go to Island next summer, and were thinking that maybe you would like to come to Norway/Island, and joyn us :)?!

Silje and hans