tirsdag 10. januar 2017

Julefeiring hos lillebror på Grønland

 Julenissen bor visst på Grønland... Og han var på vei hjem før jul og tok samme fly som oss:

Flyturen til Grønland var lang, vi tok første fly fra Gardermoen. Vi måtte vente tre timer på Kastrup. Dette utnyttet vi til å kjøpe noen flere julegaver :)
Vi fløy videre til den største flyplassen på Grønland, Kangerlussuuaq. Et bitte lite sted, hvor det egentlig bare er en flyplass... her må vi bytte til småfly. Siden vi kom med et kjempestort fly så måtte vi deles opp i mange små fly, siden det ikke er nok fly, så flyr de frem og tilbake mellom denne flyplassen og Nuuk. Det ble derfor tre timer venting her også :)

Endelig fremme i Nuuk. Veldig fint å få se hvor lillebror bor :) Flott utsikt fra byen:

Dette var en besøkstur, mer enn en se Grønland tur... Men vi gjorde litt forskjellig. Slalåm med flott utsikt: (Litt kaldt)

Det ble en del kakao og andre varme drikker:

 Vi var bare oss fire som feiret jul sammen, men vi klarte å fylle opp under treet likevel. Vi hadde med en stor koffert helt full av julegaver :)

Koselig å feire jul sammen med disse. Åsa tok seg godt av oss og laget masse god mat hver dag! Vi ble veldig bortskjemt. Selv om Åsa kanskje stod opp sist, så var det ingen som hadde vurdert å lage klar frokost før Åsa kom og tok seg av oss ;)

Hva gjør man på Grønland, man går på ski over Grønland: En nydelig dag på ski:

Hoppebilde... en av disse to falt rett på tryne etter bildet ble tatt... kan du se hvem...?

Ikke så mye sol, men siden det stort sett bare er soloppgang og solnedgang, så er det veldig flott lys:

På nyttårsaften blåste det litt... Politiet advarte mot å sende opp fyrverkeri... slike advarsler virker ikke på Grønland. Jeg har aldri opplevd mer fyrverkeri (hver dag hele julen). Fyrverkeriet gikk litt oppover, så rett bortover... noe som endte opp med at det eksploderte like utenfor vinduet til leiligheten :) Ganske stilig. 

En veldig fin tur. Men neste gang må vi kanskje reise litt mer rundt på Grønland for å se litt mer... :)

Ingen kommentarer: