mandag 16. august 2010

Tanker om Kina / Thinking about China

NR2: Historie / History

Kina er et land med mye historie og den strekker seg hele 6000 år tilbake. Dette er absolutt en av grunnene til at Kina er et så spennende land.
China is a land with a lot of history, and that is one of the most exiting things about this country.
En av byene som vi besøkte i Kina er Xian. Dette er en av byene med mye historie og den begynner å bli mer og mer turistby, men det er fortsatt ikke så mange som snakker engelsk... -ikke drosjesjåfører en gang.

Her i byen finner man et Bell-tower og et Drum-tower, dette ble tidligere brukt til å fortelle tiden. Trommen fra kl et om natten til morgenen og klokken på dagen og utover kvelden.
Tårnet under er også i Xian. Dette er fra et budistisk tempel.
I Xian finner vi også en av Kinas aller mest spennende ting, etter min mening i hvertfall, her finner man terrakotta soldatene. Det er til nå funnet 8000 soldater ved graven til en keiser. Alle soldatene er direkte kopier av soldatene til keiseren, alle har ulikt ansikt, ulike klær og ulike sko. Dette var bare utrolig stilig å se. Mye er ødelagt, for noen brøt seg inn og tente på graven for noen hundre år siden, men arkeologer jober med å sette dem sammen igjen.

Historien i Kina er 6000 år gammel og dette er en landsby som er så gammel:
Husene var små og det var ildsted i dem. Det rareste de har funnet ut om denne landsbyen er at de ikke begravde de minste barna. Barn under 2 år som døde ble ikke begravd, for foreldrene trodde ikke så små barn kunne klare seg alene og derfor ble de lagt i disse krukkene utenfor hjemmet.... noe som ikke kunne ha luktet veldig godt... Sære skikker, men utrolig spennende å se hva som skjedde for så lenge siden.

One of the cities we visited in China was Xian, and this is a beautiful city with a lot of history. We went to the bell and drum tower, which was used for telling time. We saw the terrakotta soldiers, and that was SO cool. We also went to the ruins of a 6000 year old city, exiting to see a place people loved that many years ago.

Ingen kommentarer: