onsdag 10. september 2008

Kaffe

Nordmenn skal hvist være et av verdens mest kaffedrikkende folk. Vi har kaffebarer over alt, og de har lange køer, særlig nå når høsten kommer.
Vi har som dere kanskje vet en del besøk fra utlandet via couchsurfing, og de har ofte med seg turistbøker om Norge... Her står det ofte en del om oss nordmenn, noe er sant og noe litt mindre. Jeg husker en hadde en bok der det sto at alle nordmenn drikker kaffe til frokost, og at denne er alltid svart. Litt morsomt, men ganske sant, det er i hvert fall veldig mange som drikker svart kaffe til frokost :) Man er liksom ikke voksen før man har lært seg å drikke kaffe.

Etter at kaffebarene har blitt så populære så tror jeg vanene endres litt. Man drikker ikka bare svart kaffe lenger. Personlig så er jeg fan av jålekaffe, særlig kaffe mocca. Det er NAM! Vi drikker dette mest på kaffebar, men vi har begynt og lage det litt hjemme også.

Og for å drive litt reklame til slutt :) så handler vi kaffen vår stort sett på Kaffebrenneriet. Dette er noe annet en Friele eller det andre man handler på "supern". Dersom du ikke er så glad i den litt beske ettersmaken kaffe kan gi så vil jeg anbefale "Santa Alina". Denne er god helt svart, men den blir enda bedre med en liten skvett melk :) Den er fra Brasil og har et hint av sjokolade, mandel og plomme -smak. Veldig god!

Ingen kommentarer: