fredag 4. april 2008

Couchsurfing

Vi er couchsurfere og har nå hatt vårt tiende besøk, i tillegg til at vi har surfet andres sofa fire steder, og vi er fortsatt veldig begeistret. Gjennom statcounter har vi funnet ut at det søkeordet som har truffet mest på vår side er couchsurfing, og derfor vil jeg skrive et innlegg om dette, sånn generelt.

Første skritt:
Først må man lage en profil på http://www.couchsurfing.com/ og her legger man inn info om seg selv og sofaen. Man kan også skrive litt om hva slags folk en vil ha på besøk, hvor mange og hvor lenge de kan bli. Men kan også velge å ikke få besøk, men være åpen for å ta en kaffe/te sammen med de som kommer til byen. Bor man i en by som Oslo kan det fort bli mange spørsmål om overnatting, men det er lov å si nei. Det er fint om man svarer uansett, slik at personen kan spørre noen andre dersom det ikke passer.

Få besøk:
Vi bruker å gi gatenavnet og si hvordan de kan komme seg hit, så klarer stort sett alle å finne frem uten problemer. Noen kommer tidlig, andre sent. Vi har av og til sengen klar, men ofte rer vi sengen sammen med gjestene før de legger seg. Vi har hatt tre på det meste og føler det er nok. En eller to er kanskje greiest.

Hva gjør man?
Dette er litt ulikt. Noen vil se alle museumene de kan finne, og da gidder ikke alltid vi å være med. Men vi prøver å være med dem og vise byen dersom det passer. Har man bare en person, så er det kanskje mest kos for den om vi (eller i hvert fall en av oss) er med. To personer har mer lag i hverandre. Av aktiviteter så kan man dra til Akershus festning:
Suvenir butikker:
Kokosbollefabrikken:
Gå rundt Sognsvann:
Karl Johan er også viktig å gå. Jeg har også tatt noen med på Moods of Norway butikken nede i sentrum, men den er ofte for dyr til handle i.... Og Vigelandsparken er jo et must, her har vi vært ørten ganger :) (som dere kanskje har sett av tidligere innlegg)

Hva med mat?
Jeg bruker å lage frukost til gjestene. Men om jeg lager middag varierer mye. Dersom de kommer i middagstider hender det jeg har taco klart, det er alltid greit. Flere ganger har de laget middag til oss i stede, og det er kjempe gøy. Prøve ny mat, og få det servert hjemme i egen leilighet, kjempe deilig :) Vi har fått italiensk pasta, sveitsisk potet-kake, risotto mm

Betaler de?
Nei, dette skal ikke koste noe. Vi får igjen når vi reiser til andre. Noen velger å reise mest, mens andre velger å ta imot gjester hele tiden. Mange har med en liten gave fra sitt eget land, det er koselig. Vi har fått alt fra snop til sylteagurk til alkohol... :)

Alt i alt:
Dette er veldig koselig, vi har hatt gjester fra Europa, Asia, Amerika og Oceania, så nå mangler bare Afrika. De aller aller fleste snakker bra engelsk, men noen ganger må det gå litt mer i fingerspråk, tysk eller spansk :) men vi tar det med godt mot, alltid gøy med en ny utfordring :)
Man lærer nye kulturer å kjenne og blir også bedre kjent i sin egen by. Alle er veldig takknemlige og vi har møtt ulike folk, men aldri hatt noen problemer.

Er det noen mer dere lurer på, så er det bare å spørre. Vi trenger flere couchsurfere i Oslo, for etterspørselen er høy :)

2 kommentarer:

Jan Ivar Vik sa...

Jeg er ingen coachsurfer-ekspert, men jeg tror dere har lagt inn feil nettadresse til coachsurfing. Den riktige er vel http://www.couchsurfing.com/...

Silje+Hans sa...

Oops.. :) takk for beskjed, feilen er rettet