torsdag 17. april 2008

Master

Mens Hans Øyvind fortsatt er litt usikker på hva han skal gjøre til høsten (det var 600 søkere til 22 plasser som lokfører...) har jeg nå endelig bestemt meg for master oppgave (dersom jeg kommer inn da...)

For de som lurer er oppgaven i humantoksikologi og lyder:

Effekter av miljøet på fertilitet, reproduksjon og avkom.
Avdeling for kjemikalietoksikologi ved Nasjonalt folkehelseinstitutt har reprodusksjonstoksikologi som sitt viktigste forskningsfelt. Feltet har stor interesse nasjonalt og internasjonalt fordi det er rapportert bedtydelige endringer i mannens reproduksjon i industrielle land i de siste genrasjoner. Norge og Danmark har verdens høyeste forekomst av testikkelkreft, mens Finland har langt mindre av denne krefttypen. Kvaliteten på sædceller er blitt dårligere, også i vårt land. Årsaken til disse endringene er ikke kjent, men det er grunn til å tro at det ikke skyldes genetiske faktorer. Akrylamid, benso(a)pyren og stekemutagener er eksempler på fremmedstoffer som blir studert mht effekter på kjønnsceller, først og fremst på DNA-integritet. Reparasjon av DNA-skader er i fokus. Cellelinjer, forsøksdyr, primærceller og humane prøver blir benyttet i avdelingens forskning.

Dette er et overblikk i det oppgave kommer til å handle om, men den kommer til å bli mye mer spesifisert etter hvert. Spennende? Jeg synes i hvert fall det, og gleder meg til å komme i gang :)

1 kommentar:

Bjørg Marit sa...

Synes oppgava høres kjempe spennende ut! Kjenner ei som driver å forsker på dette så har hørt mykje positivt om det! Lykke til, blir sikkert et kjempe år. Og lykke til Hans Øyvind, krysser fingra for deg!