torsdag 3. juli 2008

Så var det bevist...

Så var det bevist, det jeg har visst lenge. Man blir lykkerligere uten barn:

http://www.nrk.no/nyheter/1.6124778

Artikkelen er om resultatene til en forsker på Harvard som har funnet ut at lykken i et ekteskap faller drastisk når første barn blir født og øker igjen når siste barn flytter ut.

Av kommentarene som står fra folk under artikkelen så er faktisk de fleste med barn i hvert fall litt enige. Ingen sier at de angrer på å ha fått barn, men de gleder seg veldig til siste barn flytter ut, for da får de mer tid til seg selv.

Det er nok tida som er det største problemet med å få barn i våre dager. Artikkelen nevner også dette. På 50-tallet var konene hjemme og tok seg av barna og hadde egentlig ingen andre oppgaver en å ta seg av hjemmet og lage mat. I dag jobber både mor og far 100% og etter jobb så er det ikke så mye tid igjen til å ta seg av barn, handle, vaske, lage mat og ha tid til å ta seg av hverandre.

Jeg er egentlig mest for å velge, enten karriere eller barn. Det er vanskelig å ha begge deler og det sliter både på helse og forhold... dette er nok mye av grunnen til at 50% av alle ekteskap bryter, man har ikke nok tid til å ta seg av hverandre...

2 kommentarer:

Marianne sa...

litt uenig der altså. mange forhold blir faktisk bedre når første barnet kom. I mine øyne knytter et barn mor og far tettere sammen enn motsatt. Men det er min personlige mening da!!! Og det går faktisk an å ha både karriere og barn.

Monica sa...

Men så har du dei para som ikkje lenger tar seg tid til å pleie kjærligheten når barnet kommer. For alt overskot og fokus går til barnet.

Men.. Silje.. eg er nysgjerrig. Kva velger du då? Karriere eller barn?