mandag 16. september 2013

Hvordan går det med adopsjonen..?

Dette spørsmålet har vi fått noen ganger i det siste.
Vi startet jo prosjekt adopsjon i juni og så da er det kanskje ikke så rart at folk lurer litt på hvor vi står i dag. Vel... det er ikke så mye å rapportere. Vi har sendt inn søknad til Oslo kommune og venter på at de skal ta kontakt med oss for å begynne prosessen med å lage en sosialrapport på oss. Det eneste vi vet er at vi ikke trenger å forvente at dette skjer i år...

Dette er egentlig litt frustrerende. Jeg forstår godt at adopsjon tar lang tid og det er jo bare bra at man bruker tid og virkelig sjekker opp de foreldrene som ønsker å adoptere. Dette har jeg overhode ikke noen problemer med. Men det å vente på at prosessen skal starte det er frustrerende, det å nå bare ligge i en papirbunke og venter på at det er vår tur til å begynne. Da mener jeg at det kanskje er for mye papirarbeid, eller for få ansatte et sted. Særlig med tanke på at i ander kommuner så kan dette ta helt ned til tre måneder å bli ferdig godkjent, mens her i Oslo har vi nå ventet i over tre måneder og ingenting har skjedd.

Det jobbes nå med å få mer støtte til adopsjon, jeg synes kanskje det burde være mer fokus på å få ned ventetiden. Få orden på prosessene man skal gjennom, får fortgang i papirmøllene og ha det mer likt fra kommune til kommune.

Ellers så venter vi også på å få være med på adopsjonsforberedende kurs. Det ser ikke ut som vi har fått plass på noe nå i høst, men vi vet at vi kommer til å få tilbud om plass til våren, så da er ihvertfall det under kontroll. Det er fint.

Så nå tenker vi bare mye på barnet som en dag skal komme. F eks da vi var i Tusenfryd her om dagen, så tenkte vi jo litt på hvordan det blir å komme hit med vårt eget barn. Og Silje gleder seg til å gjøre klart barnerommet i den nye leiligheten. En dag vil det jo skje, vi får bare være tålmodige :)



Ingen kommentarer: