tirsdag 25. juni 2013

Hvor vil vi adoptere fra?

Vi har begynt å tenke litt på hvilket land vi vil adoptere barn fra. Når vi skal velge land, så vil vi gjerne at vi allerede skal ha et forhold til dette landet. Gjerne et land vi allerede har vært i. Et land vi liker og som vi kan tenke oss å reise tilbake til. Det er viktig at barnet får vite og også reise tilbake og se det landet han/hun er født i.

For oss er det da egentlig ganske klart hvilken verdensdel som er mest aktuell: Sør Amerika.

Hans Øyvind er jo selv født og delvis oppvokst i Ecuador og kjenner denne kulturen godt. Vi har jo nå også både venner og familie fra Ecuador og dersom vi adopterer fra dette området så vil barnet gli rett inn i familien. I tillegg så snakker jo også Hans Øyvind flytende spansk, noe som vil gjøre det lettere både i selve prosessen og dersom barnet allerede snakker når vi får det. Det hadde jo vært fint om vi fanktisk også kunne holde noe av språket til barnet ved like.

Ecuador ville selvfølgelig vært førstevalget, men Norge har per i dag ikke noe avtale om adopsjon med Ecuador. Så derfor har vi vurdert noen andre land. Colombia var i utgangspunktet et av valgene. Silje jobbet jo på et barnhjem her en sommer. Men nå kan det se ut som Colombia stenger delvis for utenlandsadopsjon for en periode. Et annet land vi har sett på er Chile. I Chile er det mer vanlig å adoptere eldre barn, kanskje helt opp i skolealder. Dette blir jo en helt annen utfordring, og vi er ikke helt sikre på om vi er klare for dette. Etter å ha snakket med Adopsjonsforum har vi fått vite at Norge driver å forhandler om en avtale om adopsjon med Bolivia. Så nå er det et av landene vi vurderer...

Dette er en spennende prosess :)
Vi får vente og se hvilket land som faktisk er åpent for adopsjon når vi kommer til det punktet der vi er klare for å velge :)

Ingen kommentarer: