søndag 23. juni 2013

Mange valg...

Det er mange valg man må tenke over når man skal adoptere. Hvor vil man adoptere fra? Hvor gammelt vil man at barnet skal være? Kan man akseptere at barnet har noen sykdommer? Og i så fall hvilke? Vil man ha et barn, søsken eller kanskje tvillinger..?

Vi ønsker jo oss, som sikkert de fleste andre, en frisk baby... Men det er jo ikke alltid det er en mulighet. Man vet jo aldri hva det blir, hverken om man adopterer eller om man får selv. Vi må tenke litt over dette. Særlig det med alder. Hva om barnet er 5-6 år gammelt? Det er en helt annen utfordring enn å adoptere en baby. Når man er så stor så har man et minne fra det tidligere livet, de har et språk og kanskje allerede gått gjennom mye tungt i livet. Men så er dette kanskje også barn som har et inderlig ønske om å bli adoptert og få seg foreldre. Det er absolutt noe å tenke over.

Hva med å adoptere søsken? Vi tenker i utgangspunktet å adoptere et barn, men om man vil ha flere så er jo kanskje dette en grei måte å gjøre det på. Det er jo viktig å ikke skille søsken. Da vil de også ha støtte i hverandre.

Dette er noen av de tingene som vi går og tenker på om dagen. Det er ikke noe vi trenger ta stilling til sånn umiddelbart, men etterhvert må vi bestemme oss for dette. Når vi evt blir godkjent som adoptivforeldre her i Norge skal papirene våre sendes videre til et annet land. På dette tidspunktet må dette være på plass.

Ingen kommentarer: