onsdag 17. desember 2008

Filmanmeldelse: "The day the earth stood still"



Dette er en film som handler om romvesener som kommer for å redde jorda, fra menneskene som dreper den. Filmen er veldig spennende, og har mye lydeffekter. Man ler, gråter (nesten), og skvetter, noen (les: Randi) hyler høyt. Vi så filmen i den nye største salen på Ringen Kino, og det var nok lurt, for lydeffekter har mye å si i denne filmen. Noen vil kanskje si det ble litt høyt, men jeg syntes bare det var bra, det blir ekstra spennende når man nesten kan føle lyden og det rister litt i stolen.
Historien er ganske bra, kanskje litt typisk. Stede alt skjer er på Manhattan, og USAs president tar kontrollen og vil heller skyte enn å prøve ett sammarbeid. Det er bare en dame, dr. Helen Benson som er interresert i å hjelpe romvesenet, men dette vil hun kanskje angre på når hun finner ut planen Klaatu har for å redde jorden...?!
Alt i alt, så koste vi oss og gir filmen terningkast 5. Men den sluttet kanskje litt brått, og jeg føler aldri vi fikk vite helt hvem denne Klaatu var, og hvor han kom fra... Det kan nesten virke som han representerer en "gud" i universet, og historien minner faktisk litt om Noah og arken...

Ingen kommentarer: