torsdag 4. juli 2013

Ventetid på sosialrapport

Vi står på venteliste for å få utarbeidet en sosialrapport. Vi fikk brev om dette 18juni. Dette er det neste steget i adopsjonsprosessen og vi trenger den for å kunne sende søknaden til Bufetat for å bli godkjent som adoptivforeldre.

Vi var i kontakt med Barne- og familieetaten i dag, angående noen papirer vi måtte ettersende, og lurte da på hvor lenge vi kan forvente å måtte vente på å starte med sosialrapporten... De kunne ikke svare noe klart på dette. Noe tid vil det ta, men vi kan ikke forvente at vi starter i år. I ÅR! Vi sendte inn søknaden i starten av juni og kan ikke forvente at det blir gjort noe videre med den i år, det er over seks måneder før de begynner å jobbe med den. Dette er lenge. Grunnene til dette var flere, underbemanning, hastesaker og mange andre som også skal adoptere. Kanskje i tillegg til å jobbe med å øke adopsjonsstøtten så burde noen kjempe litt for at Barne og -familieetaten skal få ansette noen flere folk. Det burde ikke ta over et halvt år fra man sender inn en søknad til noen begynner å jobbe med den...

Jaja, akkurat nå er det ikke så mye annet å gjøre en å vente. Det tar den tiden det tar... Vi visste jo at dette var en prossess hvor det var mye venting. Men jeg trodde det meste ville bli etter vi var godkjent i Norge og så ventet på bilde i posten av barnet som ventet på oss :)

Ingen kommentarer: