onsdag 18. februar 2009

Filmanmeldelse: "The Duchess"

The Duchess handler om den 17 år gamle Georgiana som gifter seg med den nesten ti år eldre hertugen av Devonshire. Hun er en ung jente som vil bli elsket, og som selv elsker livet, mote og gambling. Han vil ha en arving, og det fortest mulig. Dette utgjør et ganske kjølig forhold. Hun ønsker å kunne konversere med mannen sin, han er mest glad i hundene sine. Hans oppgave som mann er å forsørge henne. Mens hennes oppgave er å gi ham en sønn og være trofast mot ham, selv om han har flere sidesprang. Motvillig godtar hun dette, men når han en dag har et forhold til hennes beste venninne, så bryter hun sammen...


Denne filmen er jo et såkalt kostymedrama, og man må nok like kostymedrama for å like denne filmen. Det gjør heldigvis jeg og syntes den var kjempe bra. Den er spennende, gripende og til tider morsom. Det er også en historisk film, og man får se forholdet mellom mann og kvinne på denne tiden. Kvinnene var bare mennenes pyntegjenstander som skulle føde sønner, og mens mannen kunne ha flere elskere uten at det gjorde noe, så måtte kvinnene holde seg trofaste mot mannen. Den viser også mannens uendelige makt, særlig dersom han er hertug. Mannens ord var nesten lov, og han kunne vikelig gjøre livet til en kvinne surt dersom hun gikk imot ham.


Georgiana var datidens motedronning, og designet kjolene side selv, og kjolene i denne filmen var flotte! Georgiana var også en historisk person, som skal være i slekt med prinsesse Diana fra vår tid.



Terningkast:

1 kommentar:

Bjørg Marit sa...

Synes du har anmeldt denne bra! Enig med femmeren! Takk for ein veldig koselig feiring!