mandag 23. desember 2013

Lille julaften

Det er så deilig med jul :)
Julestemningen og forventningene som flyr som sommerfugler i magen. 
I dag har vi gjort de aller siste forberedelsene til julen.
Vi laget hjemmelaget pistasjmarsipan, oppskriften på den ligger allerede på bloggen her.

Og så er det juledesserten. For meg er det ingen annen en Dronning Maud pudding som gjeler på julaften. Denne må helst lages kvelden før kvelden for at den skal bli perfekt til julemiddagen.

For de som lurer på hva Dronning Maud pudding er så er oppskriften her:

  • 4 egg
  • 4 ss sukker
  • 4 dl kremfløte
  • 4 plater gelantin
  • dronningsjokolade (ca en halv, kanskje litt mer)
Rasp sjokoladen.
Pisk eggedosis, til den er ordentlig luftig og stiv.
Pisk krem, til den er fin og fluffy.
La gelantingplatene ligger til bløt før du smelter dem i litt vann.
Drypp dette (FORSIKTIG!) inn i eggedosisen mens du rører hele tiden. 
Så skal krem og eggedosis blades forsiktig, løftes inn i hverandre.
Legg dette lagvis blanding og sjokolade, helst i en gjennomsiktig bolle, da blir det finest. Avslutt mer sjokolade på toppen. La det stå i kjøleskapet til den skal serveres. Nammenam!

Ønsker alle som er innom bloggen vår en fantastisk og velsignet julehøytid!



Ingen kommentarer: