torsdag 5. desember 2013

Nå skjer det faktisk noe veldig spennende :)


For et par dager siden fikk vi en telefon fra en koselig dame i Oslo Kommune. Hun fortalte at nå hadde de tid til å begynne med vår adopsjonssøknad. Men landet vi planlegger å adoptere fra har enda ikke skrevet under avtalen. Alt skal være på plass, men selve underskriften og det offisielle mangler. Damen fra Oslo Kommune sa at vi ikke kunne starte før dette var på plass, så vi måtte enten bytte land eller så måtte vi vente litt til.

Dette måtte vi jo tenke veldig nøye på. Men kom egentlig fram til at landet vi ønsker å adoptere fra, som er i Sør Amerika, passer aller best for oss, særlig med tanke på at Hans Øyvind selv er født og delvis oppvokst i Ecuador. Så da instilte vi oss på å måtte vente litt til.

MEN så kom det en telefon igjen i dag. Og det var damen i Oslo Kommune igjen. Hun kunne fortelle oss at hun hadde snakket med Bufdir og de kunne fortelle at det var greit å begynne prosessen dersom vi er innforstått med at vi må bytte land dersom avtalen ikke kommer på plass. Det forstår vi jo selvfølgelig. 

Så da var vi plutselig i gang :) Nå skal kommunen lage en sosialrapport på oss, som skal sendes inn sammen med masse andre papirer til Bufdir som skal ta den endelige avgjørelsen om vi skal få lov til å adoptere. Første ting som skjer er at damen skal komme hjem og intervjue oss 18 desember.... iiiii!! Dette blir spennende og litt skummelt :)

5 juni 2013 bestemte vi oss for at vi har lyst til adoptere, 5 desember 2013 fikk vi telefonen om at vi er i gang med prosessen, akkurat 6 måneder med venting. Men nå er ihvertfall første venteperiode over. Men det kommer nok flere venteperioder etterhvert.

2 kommentarer:

dandilion sa...

Spennende! Det blir godt å komme i gang med samtalene og kjenne at dere er i gang :) En fantastisk måte å bli en familie på <3 Har lagt ut noen glimt fra hverdagen vår på bloggen. Har lagt meg som følger på din via bloglovin :)

Andrea sa...

Så kjekt å lese! Vi skal tenke på dere 18. desember da! ;) Lykke til! :D Og god adventstid så lenge :)