torsdag 26. desember 2013

Tanker om adopsjonsland

Vi er nå igang med sosialrapporten og før vi kan bli godkjent som adoptivforeldre så må vi bestemme oss for hvilket land vi vill adoptere fra, og dette er ikke bare en enkel prosess.
Vi ønsker å adoptere fra et land som vi har et forhold til og som det vil være naturlig å også reise tilbake til. Sør Amerika er derfor i utgangspunktet øverst på listen, men Kina har også vært med i vurderingen. Det er ikke bare lett å bestemme seg.

Vi tenkte først på Colombia. Jeg jobbet på barnehjem der en sommer og fikk da lyst til å ta med meg alle barna hjem. Men så fikk vi beskjed om at Colombia ikke var akutelt lenger da de stengte for utenladsadopsjon, ihvertfall dersom vi ikke vil ha barn med spesielle behov. Det er for oss ikke uaktuelt å ha en barn som ar et spesielt behov, men det er vanskeligere å bli godkjent for dette og ingen av oss har egentlig noen utdannelse eller erfaring som tilsier at vi passer til dette...
Det neste landet vi gikk for var Bolivia, men der er ikke avtalen om adopsjon mellom landene helt på plass enda. Vi har fått beskjed om at den er på vei, men det er ikke noe konkret enda, og vi vet ikke hvor lenge det blir å vente på at dette skal komme på plass, og om det ordner seg i det hele tatt...

Vi har fått beskjed om at dersom Bolivia ikke åpner så må vi bytte land, og det er jo en selvfølge. Så da er det ut å lete etter alternativt land. Vi leste i Vårt Land for en stund siden at Tawian åpnet for adopsjon dette året og at ventetiden er bare 6 måneder. Det er veldig mye kortere en andre land (Kina er feks 7 år, Fillipinene er 3 år...). For å adoptere fra Tawian så må man være kristen og i tillegg også ha en attest fra prest om at man er aktiv i kirken og fortelle om barnearbeidet i kirken, man må også ha en BMI på under 30 i tillegg til de vanlige kravene. Dette passer jo for oss. Det er litt spennende om vi velger å gå for Taiwan, da kan vi kanskje ha en baby allerede i løpet av 2014... Det er utrolig mye raskere en vi hadde planlagt, men også veldig spennende. Absolutt noe som må vurderes.

Det er masse å tenke på hele tiden :) Vi får se hvordan Bolivia ligger an etter jul og så se hva vi bestemmer oss for.

Ingen kommentarer: