lørdag 10. januar 2009

Krig i Israel, og kamper i Norge...

Det er krig i Israel, og så kjemper man i Norge. Jeg synes dette høres litt feil ut. Man må ha lov til å mene noe uten at folk kaster brannbomber, egg og fulle brusflasker på en. Det har vært mange anti-Israel demonstrasjoner, men dersom noen våger å støtte Israel, eller bare støtte Israels rett til å forsvare seg, så blir det store gatekamper i Norge. Lille rolige Norge. Jeg er ganske sjokka, dette er største gatekamp som har vært her på over 30 år.
Synes du dette bilde sier vi vil ha fred?
Av 37 personer som er tatt av polititet etter gatekampene er det bare 1 palestiner, men de aller fleste hadde innvandrer bakgrunn fra muslimske land. Dette kam vise til at dette er ikke en kamp om landegrenser, dette er en kamp mellom religioner. For muslimer, som mener at Israel ligger på hellig muslimsk land, er det en gudssbespottelse at "vanntro" har makten.
"Staten Israel må vekk, gjorde han klart, fordi Palestina – og vel å merke også dagens Israel – er hellig muslimsk land. Det er gudsbespottelse at vantro har makten der. Så lenge det finnes en kvadratcentimeter land under jødisk kontroll, må kampen fortsette. Han kunne nok tenke seg en våpenhvile som brukes til å bygge opp styrke. Men aldri å slutte fred." -sitat fra en Hamas-aktivist Erling Rimehaug snakket med, les resten her.

Jeg sier ikke med dette at det er riktig av Israel å drepe sivile på Gaza, men det er ikke lett heller. Hver dag har de måtte leve med et titals hjemmelagde bomber/raketter som sendes over fra Gaza. De er aldri helt trygge, og det er ikke lett å leve slik, noe måtte gjøres. Og Hamas kommer aldri til å gi seg, så det er "kill or be killed". Et land har rett til å forsvare seg.

Ingen kommentarer: