torsdag 8. august 2013

Adopsjon

Nå er det en stund siden jeg har skrevet noe om adopsjon. Det er egentlig en helt enkel grunn til det... akkurat nå står prosessen på stede hvil. Vi sendte inn søknaden om å starte prosessen i Oslo Kommune i juni og venter på at kommunen skal ta kontakt for å starte prosessen med intervjuer og sosialrapport. Vi har snakket med dem og fått beskjed at vi ikke trenger å forvente å bli kontaktet i år... (jepp, ikke rart adopsjon tar lang tid når det går over seks måneder fra man søker til man i det hele tatt begynner prosessen...)

Grunnet dette så er det ikke så mye å rapportere om dagen. Vi leser litt på brosjyrer vi har fått og lignenede. Det var faktisk dette som fikk oss til å kjøpte leilighet. Vi leste i en brosjyre at barnet som kommer kanskje kan bli like knyttet til det nye hjemmet som til familien i starten og at det da kan være veldig vanskelig for et barn å flytte, vi tenkte at derfor kan det være greit å kjøpe den leiligheten vi ønsker å bli boende i (ihvertfall i lengre tid) nå. Så slipper barnet å flytte på seg de første årene ihvertfall.

Vi er fortsatt veldig spente og gleder oss virkelig til å komme videre i prosessen. Vi har fått tips til ting å gjøre i ventetiden. Som f eks å lære spansk og ta bilder av familie og venner til en bildepressentasjon som vi skal sende med søknaden. Men vi føler vel kanskje egentlig at vi har grei kontroll på begge disse tingene... så da er det jo ikke så mye å gjøre akkurat nå.


Ingen kommentarer: